تخت جمشید را که میشناسید؟ یک پدیده گرانبهای جهانی با نقش برجستههای هنرمندانه که اگر درباره هر کدام کتابها بنویسی، باز حرف برای گفتن دارد.
تاریخی 2500 ساله که میتوانیم آن را ابتدای زندگی متمدانه بشر حساب کنیم. ابتدای اولین امپراتوری جهان که چنان مقتدرانه اقوام همسایه و حتی اقوام دورتر را تحت سیطره گرفت که پژواک نفوذ و شکوه امپراتوری آنها حتی تا دوره ما هم به گوش میرسد.
تختگاه تخت جمشید که توسط داریوش (پادشاه سوم هخامنشیان) بنا شد و تا پایان کار هخامنشیان همچنان در حال تکمیل شدن بود، تا دوره معاصر رموز خود را زیر خاک پنهان کرده بود. تا کم کم با اکتشافات و پژوهشها، پرده از شکوه این امپراتوری مقتدر برداشته شد. با مشخص شدن ارزش بی بدیل این میراث، در سال 1358 جزو اولین آثار ثبتی ایران، در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
همانطور که میدانید، امروزه تخت جمشید به عنوان یکی از سایتهای با ارزش تاریخی ایران، روزانه مورد بازدید افراد ایرانی و خارجی زیادی قرار میگیرد. بازدیدکنندگانی از همه سن و سطح سوادی.
بعد از توافقات شرکت آوایار صنعت با میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همکاری پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، گروه محتوا و پژوهش آوایار کار خود را آغاز کرد که داستانی دیگر از لا به لای تاریخ تختگاه پارسه بیرون بکشد و به دور از شایعات و داستان سراییهای بیاعتبار، تا جای ممکن از رموز و معنای نقوش آن پرده بردارد.
پس از گذر از مراحل اولیه کار و آماده شدن دستگاههای راهنمای صوتی، سرانجام از ابتدای تیرماه 1398، دستگاههای راهنمای صوتی آوایار صنعت در ورودی مجموعه تخت جمشید آماده خدمت رسانی به بازدید کنندهها شدند.
بنابراین بازدیدکنندهها با پرداخت هزینه اندک و بدون محدودیت زمانی، میتوانند یک راهنمای صوتی همراه خود داشته باشند تا اطلاعات مستند و کافی را در بازدید خود دریافت کنند.
برای دریافت اطلاعات کاملتر درباره این پروژه، میتوانید به قسمت پروژه تخت جمشید مراجعه کنید.
امیدواریم بتوانیم در بازدید از این سایت تاریخی با شما همراه شویم.