هر جا صحبت از تمدن و هنرمندی مردمان کهن میشود، معمولا نام تخت جمشید هم به میان میآید که سمبلی از جلوه تمدن و هنر در میان سنگ و خشتهای باقیماندهست. نمادی از میراث یک سرزمین که عمر شروع تحقیقات و کاوشهای دقیق آن، به یک قرن نمیرسد و هنوز هم حقایق کشف نشده بسیاری را زیر خروارها خاک پنهان کرده است. پس با احتیاط باید قدم برداشت و درباره برخی مسائل فقط میتوان به گمانه زنی و حدس متوسل شد.
تخت جمشید از اولین آثار ایرانی است که در سال 1358 در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و به صورت رسمی، به عنوان یک میراث جهانی معرفی شد. اثری از پادشاهان هخامنشی که کلنگ اولیه آن را داریوش زد و ساخت و سازهای آن تا انقراض هخامنشیان هم ادامه داشت چرا که آثاری از سازههای نیمه تمام یافت شده که نشان دهنده نیمه کاره ماندن کار ساخت و ساز هنگام حمله اسکندر، هستند. گر چه کم و بیش تا دوره ساسانیان هم به نوعی از فضای این بارگاه شاهی استفاده میشه، ولی قدمت ساخت و سازهای آن به هخامنشیان برمیگردد.
این مجموعه که بیشترین سازههای آن مربوط به داریوش و پسرش خشایارشاست، از بخشهای مختلف تشکیل شده که عبارتند از:
که هر کدام داستانهای جالبی برای شنیدن دارند.
طبق توافقات با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گرشگری و از طرفی، پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، قرار بر این شد که آوایار هم سهمی در شناخت این میراث بی بدیل داشته باشد. پس بعد از بررسی و مطالعه جامعی در حوزه تاریخ هخامنشیان و اقوام همسایه آنها و از طرف دیگر، سازهها و هنر به کار رفته در مجموعه تخت جمشید، محتوای راهنمای صوتی طی چند مرحله پژوهش، آماده شد و به وسیله موسیقی و صداگذاران حرفهای، روایتها برای مخاطبان به تصور نزدیکتر شد.
بعد از آن، با توجه به حساسیت این آثار گران قیمت و اهمیت حفاظت از آن، تجهیزات نصب شدند و آوایار صنعت به صورت رسمی فعالیت خود را در این مجموعه جهانی، شروع کرد.
آوایاریها از ابتدای تابستان 98 به صورت رسمی در پایگاه جهانی تخت جمشید مستقر شدند و ارائه خدمات خودشان را آغاز کردند.
مثل پروژههای دیگر، با دیدن چهره رضایت بخش و استقبال بینظیر مخاطبان، هر روز انرژی بیشتر میگیریم و شوقمان برای ادامه مسیر بیشتر میشود. از کودکان 6-7 ساله گرفته تا بزرگسالانی که روزگاران بیشتری بر روی خاک این سرزمین قدم زدهاند و تجربه بیشتری دارند.
دستگاههای راهنمای گردشگری صوتی آوایار، محتوایی روایت گونه و داستانی از آنچه در دل منابع و مستندات تاریخی گذشته روایت میکند. مستندات و پژوهشهایی که خواندنش برای افراد کار سادهای نیست و نیاز به پیش نیازهای علمی دارد. اما داستان درباره واقعیتهایی که در میان این سازهها و نقش برجستههای شگفت انگیز یافت شده، حق تمامی بازدیدکنندههاست! اطلاعاتی درباره آنچه بر این تختگاه شاهی گذشته یا حدسهایی درباره رموز به کار رفته در سمبلها. پس از ابتدا شروع کردیم و به زبان داستانی، تاریخ رو روایت کردیم.
دستگاههای راهنمای صوتی آوایار، تمامی بخشهای مجموعه جهانی تخت جمشید را پوشش داده و توضیحات هر بخش را بدون محدودیت زمانی، به بازدیدکنندگان ارائه میدهند.
محتواهای موجود در سایت تاریخی تخت جمشید به دو دسته تقسیم میشوند:
- محتوای کلی و عمومی: شامل توضیحات کلی درباره هر قسمت و اطلاعاتی است که شنیدن آن به تمامی بازدیدکنندهها توصیه میشود، زیرا مطالب در ارتباط با یکدیگر هستند و به درک جامعی از بازدید کمک میکنند.
- محتوای تخصصی و جزیی: شامل توضیحات جزیی و تخصصی در رابطه با موضوعات خاص است. مثل ویترینهای داخل موزه یا اطلاعات کاملتری در باره پوشاک و زندگی اجتماعی هخامنشیان. گر چه مطالب این بخش هم به صورت روایی و ساده گفته شده، اما شنیدن آن بیشتر به افراد علاقمند که میخواهند اطلاعات کاملتری به دست بیاورند، توصیه میشود.
دستگاههای راهنمای گردشگری صوتی آوایار صنعت، از همان بدو ورود شما به محوطه بلیط فروشی مجموعه تخت جمشید، از باجه کنار راهنمایان تور، قابل دریافت هستند. همکاران فروش آوایار، دستگاه راهنمای صوتی را به همراه یک هدفون در اختیار شما قرار میدهند. از طریق این دستگاه میتوانید با نزدیک کردن آن به کارتهای مخصوص، محتوای هر بخش را بشنوید. در ابتدا ممکن است فکر کنید که شاید کار کردن با دستگاه کار سختی باشد، اما این تصور درست نیست، زیرا ما سعی کردیم با طراحی ساده و قرار دادن کمترین دکمهها، کارکردن با آن را ساده کرده تا افراد با سنین و سطح سواد متفاوت بتوانند از آن استفاده کنند.
از طرفی، برای دوست داران اپلیکیشن و برنامههای موبایلی یا کسانی که دوست دارند متن و صوت راهنمای صوتی را در گوشی خود حتی در خارج از فضای سایت تخت جمشید داشته باشند، امکان دانلود اپلیکیشن آوایار صنعت هست.
در نهایت، باعث خرسندی ماست که اگر شما هم در بازدید از میراث جهانی تخت جمشید با آوایار همراه شدید، نظرات و پینشهادات ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.
برای اطلاع از بقیه پروژههای راهنمای صوتی آوایار آوایار، میتونید اینجا کلیک کنید.