در مطلب قبل درباره مشخصات کلی قاب تعاملی و علت استفاده آن به صورت مختصر صحبت کردیم. در این مطلب میخواهیم همراه یکدیگر، موارد استفاده این گونه قابها را بیشتر بشناسیم.
همانگونه که شاید شنیدن نام «قاب تعاملی» برای شما عجیب و نا آشنا به نظر برسد، برای بسیاری افراد در کشورهای در حال توسعه واژه غریب و خالی از معنایی است در حالی که در کشورهای توسعه یافته از آن به عنوان تحولی در تبلیغات و تصاویر بصری خلاق استفاده میکنند؛ زیرا این قابها با تعامل و ارتباطی که با بیننده خود برقرار میکنند، تاثیری به مراتب بیشتر روی او میگذارد و این هم به دلیل جان گرفتن تصاویر داخل قاب هستند که باعث تاثیر گذاری چندین برابر روی فرد میشوند.
قابهای تعاملی (interactive) را کجا استفاده کنیم؟
قابهای تعاملی از آن دسته ابزارهای خلاقانه تصویری هستند که محدودیت استفاده برای مشاغل یا کسب و کارهای مشخص ندارد و هر فرد با توجه به نیاز خود میتواند از آن در جهت بهبود روند کار خود، استفاده کند. اما در اینجا برای مشخصتر شدن کاربردهای این محصول، چند نمونه به اختصار ذکر میکنیم:
- تبلیغات: قابهای تعاملی شاید از خلاقانهترین گونه تبلیغات موثر به حساب بیایند که با ارتباطی که با مخاطب برقرار میکنند و قدرتی که در معرفی محصول دارند، از گزینههای صاحبان کسب و کار برای معرفی محصول، محسوب میشوند. این تابلوها در مکانهای عمومی مختلفی مثل بیلبوردهای تبلیغاتی، ایستگاههای اتوبوس، مترو یا... نصب میشوند.
- ارزشی و فرهنگی: از دلایل مهم و در واقع فلسفه اصلی ایجاد تابلوهای تعاملی، ایجاد انگیزه و تشویق به ایجاد حرکت در مخاطب است. تابلوها با دنبال کردن سناریوی خاص، مخاطب را به انجام اهداف مورد نظرشان سوق میدهند یا فرد با دیدن آن، تحت تاثیر قرار میگیرد. مثلا استفاده از تابلوها برای روایتهای تاریخی و ارزشی که راویان، خود شخصیتهای اصلی تاریخاند که کم کم در تصویر جان میگیرند و در نظر مخاطب زنده میشوند، که این تاثیر چند برابری نسبت به تصاویر دو بعدی روی مخاطب دارد. تصور کنید شهدای دفاع مقدس به زبان خود از وقایع جنگ تحمیلی بگویند. در بعضی کشورها حتی از چنین تابلوهایی برای کمکهای خیریه استفاده میکنند.
- دیزاین و زیبایی منظر: علاوه بر استفاده تبلیغاتی و معرفی محصول یا ویژگی ارزشی قابهای تعاملی، استفاده آنها در کافه، رستوران، گالری و فضاهای مختلف برای ایجاد احساس بهتری به بازدیدکنندگان، بر ارزش مکان میافزاید و افراد را بیش از پیش به آنجا جذب میکند. تصاویری مانند بلند شدن بخار از روی قهوه یا تصویر پیچیدن بوی خوش غذا درون رستوران از نمونههای تصاویری است که افراد را برای ماندن بیشتر و لذت بردن از آن مکان، ترغیب میکند.
لازم است که باز تکرار کنیم، استفاده چنین قابهایی که سرشار از خلاقیت و ایده هستند، به مکانهای ذکر شده محدود نمیشود و میتوان هزاران استفاده دیگر برای آنها یافت؛ تنها باید ذهنی خلاق و موقعیت سنج داشت و قبل از تکراری شدن ایده، از آن در جهت بهبود کسب و کار یا اعتلای فرهنگ، استفاده کرد.